EnergiWatch

Medier: Belgien vil lukke syv atomreaktorer i 2025

Belgiens to atomkraftværker, som i alt har syv reaktorer, drives af det franske statskontrollerede elselskab Engie.

Foto: WADE PAYNE/AP

Partierne i Belgiens samlingsregering er nået til enighed om en aftale, der vil medføre lukninger af landets syv eksisterende atomreaktorer i 2025.

Der vil dog fortsat blive investeret i atomteknologi, rapporterer de statslige radio-og tv-stationer RTBF og VRT.

De syv partier i regeringskoalitionen har forhandlet i uger om den fremtidige energipolitik.

Partiet De Grønne har insisteret på, at en vedtagen lov fra 2003 om en udfasning af atomkraft skulle stå ved magt. Derimod gik det liberale fransk-talende parti ind for, at de to nyeste reaktorer skulle forblive åbne.

Belgiens to atomkraftværker, som i alt har syv reaktorer, drives af det franske statskontrollerede elselskab Engie.

Efter maratonforhandlinger natten til torsdag nåede en gruppe ministre frem til et kompromis, som indebærer, at den sidste reaktor lukkes i 2025.

Men Belgien vil alligevel investere 100 millioner euro (op mod 744 millioner kroner) i research i fremtidig atomkraft med hovedvægten lagt på mindre reaktorer i moduler.

Den belgiske regering har endnu ikke lagt sig fast på, hvordan landet skal løse problemer med den manglende energi i forbindelse med udfasningen af atomkraft. Det overvejes at dække en del af energiunderskuddet med gas.

Atomkraftudvikler lancerer ny virksomhed med Heartland i ryggen

Kernefusions start-up modtager 1,8 mia. dollar i investeringer

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs