EnergiWatch

Oliepriserne aftager mens markederne tager bestik af Omikron

Oliepriserne har i ugens løb ellers været understøttet af håbet om, at Omikron ikke vil skabe større økonomisk ravage.

Foto: Magnus Holm/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder tirsdag morgen, mens markederne afventer den nye coronavariant Omikrons påvirkning på den globale økonomi og brændstofefterspørgslen samt de eksisterende vacciners effektivitet over for den smitsomme variant.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 75,33 dollar mod 75,97 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,85 dollar mod 72,72 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne har i ugens løb ellers været understøttet af håbet om, at Omikron ikke vil skabe større økonomisk ravage.

"Opturen tager en pause, mens investorer forsøger at forstå den fulde effekt fra Omikron, inden de køber mere," siger Satoru Yoshida, der er råvareanalytiker i Rakuten Securities, til Reuters.

Foreløbig forskning fra Africa Health Research Institute i Sydafrika viser, at to doser med Pfizers vaccine kun yder delvis beskyttelse mod Omikron.

Til gengæld er Glaxosmithklines antistofcocktail, der er udviklet i samarbejdet med Vir Biotechnology, effektiv mod alle Omikrons mutationer, oplyste selskabet tirsdag ifølge Reuters.

Handlerne har også et øje på konflikter i det storpolitiske landskab, hvor atomforhandlingerne med Iran er undervejs, samtidig med at USA og Rusland er i totterne på hinanden over situationen ved den ukrainske grænse.

Iran og USA indledte sidste uge uformelle forhandlinger om genindførelsen af atomaftalen, der fortsætter fredag denne uge. Irans krav skabte umiddelbart utilfredshed hos de vestlige lande, hvor blandt andet Tyskland mener, at der er behov for mere realistiske forslag til en ny aftale fra Iran.

Samtidig forsøger USA at tøjle Rusland. Ved et møde mellem Joe Biden og Vladimir Putin tirsdag advarede den amerikanske præsident om, at de vestlige lande vil pålægge "stærke økonomiske og andre sanktioner" mod Rusland, hvis Ukraine invaderes. Imens krævede den russiske præsident, at Nato holder sig fra at udvide sig længere mod øst.

Olielagertal fra industriorganisationen American Petroleum Institute (API) pegede tirsdag på et fald i olielagrene, mens både benzin- og destillatlagrene steg.

Det gav dog ikke anledning til de store bevægelser i oliepriserne. Onsdag eftermiddag offentliggøres de officielle lagertal fra det amerikanske energiministerium.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1788,97 dollar mod 1782,51 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 9554 dollar mod 9604 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne rasler ned. Hvad gør OPEC+?

USA sender mere olie på markedet - 50 mio. tønder rækker ikke langt 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs