EnergiWatch

Saudi Aramco varsler økonomiske konsekvenser ved tidlig olieudfasning

Topchefen i det statsejede Saudi Aramco har opfordret verdensledere til fortsat at investere i fossile brændstoffer i fremtiden, hvis ikke de vil risikere stigende inflation og utryghed.

Foto: Maxim Shemetov/REUTERS / X90156

Verdens største olieproducent, Saudi Aramco, advarer om, at en for tidlig udfasning af fossile brændstoffer vil føre til høj inflation og social uro.

Det skriver Financial Times.

Amin Nasser, der er topchef i statsejede Saudi Aramco, har opfordret verdensledere til fortsat at investere i fossile brændstoffer i fremtiden, hvis ikke de vil risikere stigende inflation og utryghed.

"Jeg forstår, at det kan være svært at indrømme over for offentligheden, at gas og olie vil spille en markant rolle i omstillingen fra fossile til grønne brændstoffer," udtalte Amin Nasser til World Petroleum Congress, der blev afholdt i Houston, Texas, ifølge Financial Times.

"Men at indrømme dette vil stadig være markant lettere end at skulle håndtere stigende inflation, social uro og usikkerheder omkring energi i fremtiden," fortsatte han.

Amin Nassers udtalelse kommer efter stigende pres fra blandt andet investorer og internationale organisationer for at overgå til mere klimavenlige energikilder.

En af organisationerne er Det Internationale Energiagentur, som tidligere på året meldte ud, at man bør stoppe alle nye projekter inden for udvinding af gas og olie fra 2050 for at blive CO2-neutral, skriver avisen.

Selv USA's præsident, Joe Biden, som ellers havde lovet at være forgænger for den grønne omstilling, måtte sidste måned erkende, at det er nødvendigt at udbyde råolie fra de amerikanske oliereserver for at presse priserne ned og modvirke inflationen på olie.

Blackrock-ledet konsortium skyder over 15 mia. dollar i Saudi Aramco

Oliepris presset af Saudi Aramcos prisreduktion

Ambassadør: Saudisk reformprogram giver stort potentiale for dansk cleantech-eksport

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs