EnergiWatch

Oliepriser falder ovenpå Thanksgiving

Den nye covid-19 variant skræmmer investorerne og har dermed en væsentlig effekt på oliepriserne.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder fredag morgen på udsigten til lavere efterspørgsel på olie grundet den amerikanske højtid Thanksgiving. Den nye covid-19 variant skræmmer investorerne og har dermed en væsentlig effekt på oliepriserne.

Yderligere har Biden-administrationen i tirsdag offentliggjort planer om at udbyde millioner tønder olie fra reserverne, hvilket er koordineret med lande som Kina, Indien og Japan i et forsøg på at sænke priserne yderligere og sætte en stopper for de markante prisstigninger. En kilde i Opec siger, at sådan en plan potentielt kan hæve udbuddet kraftigt i de kommende måneder.

Den Europæiske Centralbank forventer at der vil være et overskud på 400.000 tønder pr. dag i december, 2,3 mio. tønder pr. dag i januar og 3,7 mio. tønder pr. dag i februar. Hvis planen går som den skal.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 79,86 dollar mod 81,91 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,62 dollar mod 77,90 dollar torsdag eftermiddag.

Tysklands kommende kansler lover modernisering og klimakamp

Rambøll har sat rutineret oliemand tilbage på banen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs