EnergiWatch

Norsk minister: "Det vil kun være positivt, hvis vi skal modtage CO2 fra Danmark"

Hvis ikke Danmark når at have CO2-lagre klar om få år, udgør Norge hellere end gerne det sidste og afgørende led i CCS-kæden. Det fastslår den norske erhvervsminister, Jan Christian Vestre, i et interview med EnergiWatch.

Arbeiderpartiets nye norske erhvervsminister, Jan Christian Vestre,vil ikke have noget imod, at Danmark sender den CO2, der bliver indfanget, afsted mod vores norske naboer. | Foto: Yngve Angvik, Nærings- og fiskeridepartementet

Brancheorganisationen Olie Gas Danmark vurderer, at der kan lagres et sted mellem 1 og 2 millioner ton CO2 i den danske Nordsø allerede i 2025 via CO2-fangst og -lagring (CCS).

Men tiden er knap, lyder det samstemmende fra de danske CCS-aktører såvel som oppositionspartierne Venstre og De Konservative. Risikoen er - i deres øjne - at CO2'en ender med at blive lagret i Norge, og at Danmark på den måde går glip af arbejdspladser og indtægter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs