EnergiWatch

Energistyrelsen ser både fordele og ulemper ved CO2-lagring i Danmark

Økonomisk giver det mening at lagre CO2 i den danske del af Nordsøen, fremgår det af Energistyrelsens vurdering af den kommende milliardpulje til CCS. Men på i hvert fald to andre områder kan det bedre svare sig at gøre brug af det norske Northern Lights-projekt.

Ineos' Siri-felt (på billedet) indgår i det fremmeste danske CCS-projekt, Greensand, om end på den lidt længere bane. Det er dog ikke givet, at en sådan løsning vil være det bedste for Danmark, vurderer Energistyrelsen. | Foto: Energistyrelsen

En ting er, at Danmark skal engagere sig i CCS; fangst og lagring af CO2. Det er der efterhånden ikke længere tvivl om. Noget andet er, hvordan CO2'en skal indfanges, og – ikke mindst – hvor den skal lagres.

Hvad angår det sidste spørgsmål, vil det i hvert fald være billigere at gemme den i den danske del af Nordsøen, end at transportere den til og lagre den i Norge som led i Northern Lights-projektet, det mest modne af de kommercielle lagringsprojekter i Norden, anført af Equinor, Total Energies og Shell.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs