EnergiWatch

Energistyrelsen ser både fordele og ulemper ved CO2-lagring i Danmark

Økonomisk giver det mening at lagre CO2 i den danske del af Nordsøen, fremgår det af Energistyrelsens vurdering af den kommende milliardpulje til CCS. Men på i hvert fald to andre områder kan det bedre svare sig at gøre brug af det norske Northern Lights-projekt.

Ineos' Siri-felt (på billedet) indgår i det fremmeste danske CCS-projekt, Greensand, om end på den lidt længere bane. Det er dog ikke givet, at en sådan løsning vil være det bedste for Danmark, vurderer Energistyrelsen. | Foto: Energistyrelsen

En ting er, at Danmark skal engagere sig i CCS; fangst og lagring af CO2. Det er der efterhånden ikke længere tvivl om. Noget andet er, hvordan CO2'en skal indfanges, og – ikke mindst – hvor den skal lagres.

Hvad angår det sidste spørgsmål, vil det i hvert fald være billigere at gemme den i den danske del af Nordsøen, end at transportere den til og lagre den i Norge som led i Northern Lights-projektet, det mest modne af de kommercielle lagringsprojekter i Norden, anført af Equinor, Total Energies og Shell.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs