Oliepriserne tynges af nedluknings- og oliereservesnak

Oliepriserne er faldet fra deres høje niveau i oktober, efter at USA og andre lande er begyndt at overveje at tage hul på deres oliereserver for at komme de stigende priser til livs.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder mandag morgen, efter at flere lande i Europa har genindført restriktioner for at inddæmme smitten med covid-19. Samtidig overvejer USA fortsat at tage hul på sin oliereserve.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 78,58 dollar mod 79,09 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,77 dollar mod 76,26 dollar fredag eftermiddag.

Også i Japan, der er verdens fjerdestørste importør af olie, er en frigivelse af landets oliereserve kommet på tale, skriver Reuters.

Det skulle angiveligt være USA, der har anmodet om det.

I Østrig er der blevet indledt en komplet nedlukning af landet, mens Tyskland overvejer mulige tiltag for at få has på den stigende smitte med covid-19.

Oliepriserne er faldet fra deres høje niveau i oktober, efter at USA og andre lande er begyndt at overveje at tage hul på deres oliereserver for at komme de stigende priser til livs.

Der skal dog en større indsats til for at rykke markedet, lyder det fra Goldman Sachs ifølge Bloomberg News. Det rygtedes sidste uge, at USA ville sælge mindst 20 mio. tønder og op mod 30 mio. tønder fra reserven, mens andre lande samlet ville sende yderligere 30 mio. tønder ud på markederne.

Markedet har dog allerede taget højde for et større udbud på helt op mod 100 mio. tønder, fremgår det.

En fælles indsats for at skære i oliepriserne kan dog lægge et vist pres på Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede lande som Rusland - samlet kendt som Opec+ - der indtil videre har fastholdt en gradvis produktionsforøgelse på 400.000 tønder yderligere om dagen hver måned.

Også Kina overvejer ifølge Bloomberg at hive olie frem fra reserverne.

Japan overvejer at tære på reservelagre af råolie

Ny Aker-chef stopper i bestyrelsen hos Maersk Supply Service 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også