EnergiWatch

Hollandsk pensionskasse vil sælge beholdning i fossile brændstoffer

Beholdningen har en værdi på mere end 15 mia. euro.

Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters / X90052

Den hollandske pensionskasse ABP vil sælge hele sin beholdning af aktier i virksomheder som producerer fossile brændstoffer. En beholdning som har en værdi på mere end 15 mia. euro.

Det skriver Financial Times

Vi vil ud af vores investeringer i producenter af fossile brændstoffer, fordi vi som aktionær ikke ser muligheden for at påvirke virksomhederne, til at sætte mere fart på den nødvendige overgang fra fossile brændstoffer til andre energikilder - Udtaler formand for ABP, Corien Wortmann-Kool til Financial Times.

Pensionskassen vil sælge ud af sine investeringer i fossile brændstoffer, for at fremtidssikre kundernes pensionsopsparing mod klimaforandringer. Derfor venter ABP at have solgt størstedelen af investeringer i kul, gas og olie i første kvartal af 2023. En beholdning som udgør 3 procent af ABP's samlede aktiver.

Frasalget af investeringer i fossile brændstoffer er et af de største blandt førende pensionskasser. Dog holder ABP fast i at de ikke forventer et negativ indvirkning på det langsigtede afkast, skriver Financial Times.

Pensionskassen vil nu fokusere på at presse storforbrugere af fossile brændstoffer, som elselskaber, bilindustrien og flyindustrien til at overgå fra fossile brændstoffer til andre energikilder.

Pensionsselskaber dropper sorte obligationer

Hollandsk domstol beordrer Shell til at nedbringe udslip 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs