Moody's: Oliemarkedet savner 500 mia dollar for at sikre udbud

Aktiviteten blandt olie- og gasborere er ikke fulgt med de øvrige prisstigninger på energimarkedet, lyder kritikken fra kreditvurderingsselskabet Moody's.
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP / AFP
Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP / AFP
AF MARKETWIRE

Boreselskaber skal hæve budgettet med 54 pct. eller mere end 500 mia. dollar, hvis manglende olie- og gasudbud skal afværges i de kommende år.

Det vurderer Moody's, skriver Bloomberg News.

Aktiviteten blandt olie- og gasborere er ikke fulgt med de øvrige prisstigninger på energimarkedet, lyder kritikken fra kreditvurderingsselskabet Moody's.

For mens olie- og gaspriserne er steget med mere end henholdsvis 50 pct. og 130 pct. i år, er antallet af boringer blot steget med 8 pct., fremgår af Moody's rapport.

Med den beskedne stigning i aktiviteten vil det ikke være nok til at imødekomme efterspørgslen i 2022, vurderer analytiker Sajjad Alam.

Det er fraregnet eventuelle nye kriser og udfordringer, der kan ramme, samtidig med at der arbejdes på at samle sammen til olie- og gaslagrene.

"Industrien er nødt til at forbruge markant mere - særligt hvis olie- og gasefterspørgslen fortsætter med at stige frem mod 2025," fremgår af analysen.

Olie- og gasselskaber ventes ifølge Moody's at bruge 352 mia. dollar på boreaktiviteter og lignende i år. Hvis industriselskaberne formår at skrabe de 542 mia. dollar, som Moody's anbefaler, vil det være det højeste siden 2015.

Siden årsskiftet er spotprisen på nordsøolien Brent steget til 80,97 dollar fra 51,70 dollar, mens den amerikanske WTI-olie er steget til 76,94 dollar fra 48,18 dollar.

Endnu vildere er prisudviklingen for futures på naturgas, der siden årsskiftet er steget med over 130 pct. til 5,83 dollar.

USA overvejer at åbne op for oliereserver

Valutafond: Fossil energi modtager 71 millioner støttekroner i minuttet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også