EnergiWatch

Stigende lagre i USA sender oliepriserne ned

Nedturen i oliepriserne kommer efter en længere periode med stigninger, og tirsdag var Brent-olien for første gang i tre år over 80 dollar per tønde.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne fortsætter ned torsdag, efter at nye tal onsdag overraskende viste stigninger i de amerikanske råolielagre i sidste uge.

Prisen for en tønde af den europæiske råolie, Brent, til levering i november koster torsdag morgen 78,43 dollar mod en pris på 79,30 dollar per tønde ved dansk lukketid onsdag.

For den amerikanske referenceolie, WTI, er prisen for en tønde til levering i november 74,84 dollar mod 75,66 dollar per tønde onsdag klokken 17.

Olielagrene i USA steg i sidste uge med 4,58 mio. tønder, viste en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag.

Det var en større overraskelse for analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde regnet med et fald på 2,48 mio. tønder.

Nedturen i oliepriserne kommer efter en længere periode med stigninger, og tirsdag var Brent-olien for første gang i tre år over 80 dollar per tønde.

Og der kan være mere på vej.

"80 dollar er ikke overdrevet højt," siger Joseph Perry, der er analytiker hos Stonex, til nyhedsbureauet Reuters.

Priserne hjælpes blandt andet på vej af, at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede - kendt som Opec+ - gennem lang tid har holdt igen med produktionen, selv om der igen er begyndt at blive skruet lidt op for hanerne.

Og de nuværende målsætninger vil formentlig blive fastholdt, når Opec+ i starten af næste uge mødes, skriver Reuters.

Mødet foregår virtuelt mandag.

Equinor og Rosneft laver samarbejde om dekarbonisering

Olieselskaber nyder fortsat godt af stigende oliepriser 

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs