EnergiWatch

Massiv udvidelse af nordjysk biogasanlæg fører til stor aftale med transportsselskab

Det nordjyske biogasanlæg Sindal Biogas' udvidelse kommer til at betyde en fordobling i behovet for biomasse. Det har ført til en aftale med transportvirksomheden Svend Aage Christiansen, som samtidig invester millioner i materiel og mandskab.

Foto: DBC Invest / PR

Sindal Biogas er i fuld gang med en massiv udvidelse af anlægget, som vil medføre en fordobling af kapaciteten – og det kræver en udvidelse af samarbejdet med Svend Aage Christiansen, der står for den faste transport af biogas til biogasanlægget i Nordjylland.

Fordi at Sindal Biogas får brug for mere biomasse, udvider Svend Aage Christiansen derfor sin transportdivision med 30 pct. som del af en fireårig aftale, skriver virksomhederne i en fælles meddelelse.

Stig Kristensen, biogascontroller hos Sindal Biogas, fortæller, at forventningen om, at biogas vil komme til at spille en prominent rolle i den grønne omstilling, har gjort det nødvendigt at skalere op.

"Derfor er vi i gang med at udvide biogasanlægget, hvor vi kommer til at fordoble kapaciteten til 21 millioner kubikmeter årligt, svarende til at kunne opvarme 12.500-15.000 alm. parcelhuse," siger han.

Udvidelsen betyder ifølge Stig Kristensen, at transportbehovet stiger, så det bliver nødvendigt at få transporteret 400.000 ton gylle
og biomasse årligt i stedet for 200.000, som det har været hidtil.

"Derfor har vi valgt at udvide vores samarbejde med Svend Aage Christiansen A/S, som vi har haft et rigtig godt samarbejde med siden, at biogasanlægget så dagens lys i 2017," udtaler han.

Investerer i maskiner og mandskab

Hos Svend Aage Christiansen, der foruden transport beskæftiger sig med byggeri, landbrug og maskinstationer, er man glade for aftalen, som vil resultere i millioninvesteringer i nyt materiel.

Millioninvesteringerne involverer blandt andet tre nye lastbiler, to tanktrailere og en trailer med grab, og Svend Aage Christiansen opruster samtidig på medarbejderfronten med flere chauffører.

"Særligt forventer vi os meget af transportområdet i forbindelse med produktionen af biogas og som led i den grønne omstilling af landbrugssektoren, og derfor er det også et område, som vi i koncernen investerer i og arbejder med at udvikle," siger Søren Nørgaard, der er adm. direktør i Svend Aage Christiansen.

Udvidelsen af biogasanlægget i Sindal medfører ikke blot øget aktivitet på transportfronten. Svend Aage Christiansen er også entreprenør på byggeriet af en proceshal til anlægget på 700 kvm.

Sindal Biogasanlæg forventes starte produktionen i midt-oktober.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Formandserstatning skal tage biogaskoncern til næste stadie: "Det fremgår ret klart, hvad han har udrettet"

Nyt biogasanlæg får for stort overskud - nu ekspropieres lodsejeres jord til ledning

Kæmpe biogasanlæg tager et nyt skridt mod at blive realitet på Lolland 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs