EnergiWatch

Opec+ holder fast i planlagt olieproduktionsforøgelse

De månedlige forøgelser i udbuddet på 400.000 tønder om dagen fortsætter, lyder det fra oliesammenslutningen.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Opec og dets allierede, også kaldet Opec+, er blevet enige om at holde fast i den eksisterende tidsplan for gradvise månedlige stigninger i olieproduktionen.

Det skriver Bloomberg News efter en kort videokonference.

Ministrene i Opec er blevet enige om at fortsætte med månedlige forøgelser i olieudbuddet på 400.000 tønder om dagen, siger delegerede.

Panelets onlineforhandlinger varede ifølge Bloomberg News mindre end en time, hvilket er et af de hurtigste møder i nyere tid og en stærk kontrast til de udstrakte forhandlinger set på kartellets forrige møde i juli.

Organisationen for olieeksporterende lande, Opec, og allierede herunder Rusland, er i gang med at tilbagerulle de hidtil usete produktionsbegrænsninger implementeret, der blev iværksat da covid-19-krisen rasede sidste år.

Omkring 45 pct. af den kapacitet, der blev gjort ledig, er allerede blevet igangsat igen, og i juli fortalte gruppen om planen om gradvist at bringe den tilbageværende produktion tilbage frem til september 2022.

Prisen på en tønde Brent-olie ligger onsdag eftermiddag i 71,14 dollar sammenlignet med 71,75 dollar før meddelelsen og 71,89 dollar tirsdag ved dansk børslukketid.

 

Olieprisen falder efter Novak siger Rusland kan øge produktionen

Oliehandlerne spejder frem mod møde i Opec+

Oliepriser stabiliseret på højere niveau efter orkan 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs