EnergiWatch

Drilling-topchef: Opjustering medregner covid-usikkerhed

Maersk Drilling er opmærksom på, at covid-19 kan blusse op igen til vinter, men det er der også taget højde for i den seneste opjustering.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Maersk Drillings opjustering til forventningerne for 2021 efter en kvartal med stærke præstationer efterlader fortsat plads til usikkerhed, hvor der foruden operationelle og kommercielle usikkerheder også er taget højde for ny covid-udvikling.

Det siger Jørn Madsen, der er topchef i Maersk Drilling, til Ritzau Finans.

Maersk Drilling opjusterede torsdag før regnskabet sine forventninger til regnskabsåret 2021. Selskabet venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger før særlige poster (EBITDA) i niveauet 290-330 mio. dollar.

Årsagen til intervallet er foruden almindelige udfordringer ifølge Jørn Madsen netop covid-situationen.

"Vi må bare være opmærksomme på, at vi går mod vinteren, og der kan komme en ny opblussen. Der kan også komme restriktioner rundt omkring."

"Det er i virkeligheden en del af grunden til, at vi stadig har en range på vores guidance (forventninger, red.) på toppen af kommercielle og operationelle udfordringer, der kunne komme," fortsætter direktøren.

Dagen før sit regnskab for første kvartal opjusterede Maersk Drilling også sine forventninger til året. Der er imidlertid ikke tale om et mønster, forsikrer Jørn Madsen og forklarer, at forventningerne ved årsskiftet blev lavet med en vis usikkerhed.

Maersk Drilling har i årets første halvår realiseret et driftsoverskud før af- og nedskrivninger og før særlige poster på 168 mio. dollar.

Fastholdes udviklingen vil selskabet lande over den øvre ende af sine forventninger i intervallet 290-330 mio. dollar. Sådan fungerer det dog ikke, fortæller Jørn Madsen.

"Det hænger normalt ikke sådan sammen, at man bare kan forlænge det hele på et hvilket som helst tidspunkt. Sådan fungerer det desværre ikke."

"Det er gjort på baggrunden af de kontrakter, vi har i hus, de optioner, vi venter at blive erklæret, og en vis operationel usikkerhed," siger topchefen.

Fokus er således i højere grad på kontrakter længere ude i fremtiden.

Frasalg bringer gældsgrad på plads

Maersk Drilling har i løbet af andet kvartal frasolgt boreriggen Maersk Inspirer til Havila Sirius for 373 mio. dollar. Transaktionen vil finde sted i andet halvår af 2021 og vil bidrage til selskabets likviditet og nedbringe nettogælden og gældsgraden.

"Vi har et mål om, at vi ikke skal have en gældsgrad over 2,5, og der kommer vi faktisk inden for skiven. Den kommer faktisk nok til at gå under."

Aktien sendes ned

Siden børsåbning efter regnskabets offentliggørelse er aktien blevet sendt ned af investorerne.

Den falder 3,7 pct. fredag morgen til 218,20 kr. på børsen i København.

Drilling-direktør: Godt kvartal med fremgang i presset industri

Oliepriserne har brudt tre måneders lang nedgang 

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs