EnergiWatch

Mineselskabet BHP overvejer exit fra olie og gas

Minekæmpen BHP har planer om at skrue ned for de fossile brændsler, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378

Det australske mineselskab BHP overvejer at droppe olie- og gasmarkedet for at sætte skub på sin tilbagetrækning fra fossilt brændstof.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af anonyme kilder tæt på sagen.

Ifølge mediet er selskabet lige nu ved at se sin petroleum-forretning efter i sømmene, hvor af en af mulighederne kan være at sælge fra.

Forretningsenheden ventes at indbringe mere end 2 mia. dollar i år, og har en estimeret markedsværdi på mindst 15 mia. dollar, skriver Bloomberg.

BHP er blandt verdens største mineselskaber og beskæftiger sig blandt andet med at udvine jernmalm, kobber og kul. Med trækket vil selskabet følge i fodsporene på konkurrenter som Anglo American, der har forladt markedet for termisk kul som følge af pres fra investorer.

Ifølge kilderne er diskussionerne tidligt i processen, og ingen beslutninger er truffet. BHP har ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg.

BHP stiger 2,2 pct. til 73,91 på børsen i USA.

 

Pensionsselskab sortlister alle kulselskaber

Oliefonds nye kulregler udelukker globalt handelshus

Minekæmpe frygter for væksten på grund af virusudbrud 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs