EnergiWatch

Oliemarkedet trues af stigende corona-spredning i USA og Kina

Både USA og Kina kæmper med et hurtigtspredende udbrud af den smitsomme Delta-variant, og det vækker stor bekymring blandt olieinvestorerne, da landene er knudepunkt for den globale brændstofefterspørgsel.

Foto: Colourbox

I de tidlige handelstimer onsdag stiger oliepriserne, men den hurtige spredning af Delta-varianten i centrale forbrugerlande har ført til stigende bekymringer på oliemarkedet om en reduktion af brændstofefterspørgslen.

Både WTI-og Brent-futuren lukkede tirsdagens handelsdag på det laveste niveau siden den 21. juli.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 72,48 dollar mod 71,74 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,48 dollar mod 69,83 dollar tirsdag eftermiddag.

Både USA og Kina kæmper med et hurtigtspredende udbrud af den smitsomme Delta-variant, og det vækker stor bekymring blandt olieinvestorerne, da landene er knudepunkt for den globale brændstofefterspørgsel.

"Denne coronabølge kan potentielt reducere den kortsigtede olieefterspørgel med 5 pct. i Kina," lyder det fra Wang Lining, der er forsker i det kinesiske olieselskab CNPC, ifølge Bloomberg News.

Trods stigende bekymring på oliemarkedet understøttes oliepriserne af lagerstatistikken fra de amerikanske lagerbeholdninger.

Ifølge Reuters faldt råolielagrene med 879.000 tønder i sidste uge, mens benzinbeholdningerne faldt med 5,8 mio. tønder.

Derudover er Iran også i fokus efter den konservative Ebrahim Raisi har overtaget præsidentpladsen og har udtalt, at hans regering vil sørge for at ophæve de "tyranniske" sanktioner, som USA har pålagt landet.

Den potentielle tilbagevenden af den iranske olieproduktion gennem en ny atom-aftale med USA vil sandsynligvis blive kompliceret af de sidste ugers dødelige droneangreb på et tankskib nær Oman-bugten, som Iran beskyldes for at have udført, skriver Reuters.

Her er Danfoss' nye hjertebarn, der skal åbne døren til det asiatiske marked

Conocophillips med største overskud i tre år

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs