EnergiWatch

Conocophillips med største overskud i tre år

Overraskende stor produktion gav sammen med en oliepris på gennemsnitligt 50 dollar amerikanerne en højere bundlinje end forventet.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Det amerikanske olieselskab Conocophillips tjente mere i andet kvartal end ventet.

Overskuddet per aktie landede på 1,27 dollar mod ventet ifølge Bloomberg 1,13 dollar. Det højeste siden 2018. Analytikernes estimater lå i intervallet med 92 cent og 1,26 dollar.

Amerikanske energiselskaber benytter sig af tilbagekøb og aktieudbytte til at tiltrække investorer til sektoren efter flere dårlige år.

Conocophillips blev et af de første store energiselskaber til at øge aktionærernes afkast som svar på høje råvarepriser, da det hævede sit aktietilbagekøb med to tredjedele til 2,5 mia. dollar årligt i juni. Det var overraskende, da der på forhånd ikke var de store forventninger til, at selskabet ville øge afkastet til aktionærerne.

Den gennemsnitlige salgspris per tønde olie blev 50,03 dollar i kvartalet. Der blev eksklusiv libysk produktion produceret 1,547 mio. tønder olieækvivalenter om dagen (boed). Analytikernes forventning forud for regnskabsaflæggelsen lød på 1,48-1,52 mio. boed.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs