EnergiWatch

Flad åbning på oliemarkedet med modsatrettede impulser

Det er første gang siden maj, at råolielagrene vokser.

Foto: VIVEK PRAKASH/REUTERS / X90042

Handlen på oliemarkedet begynder torsdag morgen uden store udsving. En stigning i de amerikanske olielagre udlignes af et ventet løft i den globale olieefterspørgsel.

Priserne vedligeholder således stigningerne fra onsdag aften.

Det skriver Reuters.

Futures på en tønde af nordsøolien Brent, koster torsdag morgen 71,93 dollar mod 71,83 dollar onsdag ved dansk børslukketid. Futures på den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,04 dollar mod 69,82 dollar onsdag klokken 17.

Ifølge tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, steg USA's råolielagre overraskende med 2,1 mio. tønder i sidste uge til samlet 439,7 mio. tønder. Til sammenligning havde analytikere ventet et fald på 4,5 mio. tønder, skriver Reuters.

Det er første gang siden maj, at lagrene vokser.

For lagrene af benzin var der tale om en et fald på 121.000 tønder, mens de amerikanske lagre af destillater faldt med 1,3 mio. tønder.

Markedet steg umiddelbart efter offentliggørelsen af lagertallene onsdag, men er siden blevet udlignet af udsigten til øget efterspørgsel.

Analytikere fra JPMorgan spår et løft i den globale olieefterspørgsel til 99,6 mio. tønder om dagen. Det er en stigning på 5,4 mio. tønder om dagen fra april, skriver Reuters.

USA og Tyskland når til enighed om Nord Stream 2

Aker BP laver beskedent fund i Barentshavet 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs