EnergiWatch

Olieprisen presset af styrket dollar

Olieprisen faldt efter mandagens aflyste møde i Opec+.

Opec+ kan ikke blive enige om ophævelsen af de nuværende produktionsnedskæringer. | Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Olieprisen er tirsdag vendt rundt efter de seneste dages fremgang i kølvandet af det aflyste Opec+-møde, hvor prisen for WTI-olien er faldet til under 75 dollar per tønde, og for Brent-olien er den faldet til under 76 dollar per tønde.

Det skriver Bloomberg News, der pointerer, at olieprisen bliver presset af en styrket dollar, der også lægger pres på prisen for andre råvarer såsom kobber, aluminium og nikkel.

Olieprisen steg frem til tirsdag formiddag oven på uenighederne i Opec+ om timingen for ophævelsen af de nuværende produktionsnedskæringer.

Ministre i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede lande som Rusland - samlet kendt som Opec+ - aflyste mandag et møde, hvor den samlede organisations fremtidige olieproduktion skulle forhandles.

Den amerikanske WTI-olie koster tirsdag eftermiddag 74,55 dollar mod en top i knap 77 dollar tirsdag formiddag og 76,06 dollar mandag eftermiddag. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag eftermiddag 75,78 dollar mod 77,80 dollar tirsdag formiddag og 76,06 dollar mandag eftermiddag.

Dollar-indekset, der måler den amerikanske valuta over for en kurv af udenlandske valutaer, styrkes tirsdag eftermiddag til 92,45 fra en bund tirsdag morgen i 92,01 og mandag eftermiddag i 92,27.

Nedturen til oliepriserne kan også aflæses i aktiekurserne for olieselskaberne, hvor amerikanske Exxon Mobil taber 1,5 pct. og Chevron falder 0,8 pct.

På børsen i London ligger BP med et tab på 1,9 pct., og Shell falder 0,7 pct.

EU's biobrændsel-boost kædes sammen med skovrydning af areal svarende til Holland

Uenighed i Opec kan udløse en ny oliepriskrig 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs