EnergiWatch

Oliepriser stiger efter OPEC+ har udskudt møde om produktion

De Forenede Arabiske Emirater har ifølge Reuters forhindret en plan om at øge med 2 millioner tønder per dag i den anden halvdel af året.

Foto: Agustin Marcarian/REUTERS / X03747

Oliepriserne stiger fredag morgen efter at Opec+ - Organisationen af Olieeksporterende lande plus allierede - har udskudt et møde om produktionspolitik, da de Forenede Arabiske Emirater ifølge Reuters forhindrede en plan om at øge med 2 millioner tønder per dag i den anden halvdel af året.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 75,79 dollar mod 75,75 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,23 dollar mod 75,09 dollar torsdag eftermiddag.

"Hvis man ikke kan komme til enighed, kan det betyde, at gruppen fortsætter med det nuværende niveau af produktion, hvilket kan betyde, at markedet snører sig sammen endnu hurtigere. Hvis de eksisterende tøjler derimod forlænges, så kan det være at nogle Opec+ producenter er mindre villige til at holde sig til deres kvoter, hvilket kunne resultere i et øget udbud," siger ING råvare-strategikere i et notat ifølge Reuters.

WTI-olien stod til at stige 1,6 pct for ugen, mens Brent stod til et fald på 1,5 pct denne uge som refleksion af bekymringer om brændstof-efterspørgsel i dele af Asien, hvor tilfælde med den meget smittende covid-19 Delta-variant er stigende.

WTI-olie stiger til højeste niveau siden oktober 2018

Olieprisen på vej mod sjette måned ud af syv med fremgang

 

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs