EnergiWatch

Oliepriserne ventes at stige for femte uge i træk

Efterspørgslen vokser således mere end udbuddet, da det ventes, at OPEC+ producenterne - Organisationen af Olieeksporterende lande plus allierede - vil være forsigtig med at øge produktionen ifølge Reuters.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger fredag morgen og ventes at stige for femte uge i træk. Efterspørgslen vokser således mere end udbuddet, da det ventes, at OPEC+ producenterne - Organisationen af Olieeksporterende lande plus allierede - vil være forsigtig med at øge produktionen ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 75,69 dollar mod 75,39 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,41 dollar mod 73,27 dollar torsdag eftermiddag.

Brent steg 2,9 pct. denne uge, mens WTI-olien steg 2,4 pct. De ramte begge deres højeste niveau siden oktober 2018 i torsdags.

OPEC+ bliver nødt til at overveje, at den stærke vækst og fremgang i vaccinationer i USA, Europa og Kina påvirker efterspørgslen positivt, mens covid-19 tilfælde i andre dele af verden påvirker efterspørgslen negativt.

"Spørgsmålet er, hvad OPEC+ gør med den information, da det vil påvirke, hvor oliepriserne ender. Risikoen er at OPEC+ vælger at være for konservative, og vi derfor får udbudsunderskud efter august. Markedet har i hvert fald momentum bag OPEC+. Det er virkelig i deres hænder," udtaler Vivek Dar, analytiker ved Commonwealth Bank commodities, til Reuters.

Dertil kommer, at udsigten, til at sanktionerne bliver løftet i Iran, er mindsket, da USA har udtalt, at der er alvorlige forskelle, som de stadig skal nå til enighed om.

Dansk CCS-hovedaktør ser CO2-lagring som forudsætning før PTX

Rekordhøj produktion af verdens mest beskidte olie 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs