EnergiWatch

Petrofac efterforskes for anklager om bestikkelse i ni lande

Det britiske agentur for antikorruption, SFO, undersøger mistænkelige betalinger foretaget af Petrofac i mere end 15 år.

Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

Det multinationale oliefirma med hovedsæde i Storbritannien - Petrofac - er under efterforskning efter anklager om, at selskabet har betalt flere millioner pund over flere år for at sikre kontrakter i Mellemøsten, Afrika og Asien.

Det skriver The Guardian.

Det britiske agentur for antikorruption, SFO, undersøger mistænkelige betalinger foretaget af Petrofac i mere end 15 år.

Efterforskningen omfatter også den store støtte selskabet har fået fra flere medlemmer af det konservative parti i Storbritannien, skriver avisen.

Ifølge the Guardian har politikerne Theresa May og David Cameron tidligere forsøgt at påvirke kongefamilien i Bahrain til at tildele en oliekontrakt til Petrofac.

David Lufkin, der er tidligere salgschef hos Petrofac, har erkendt sig skyldig i 14 bestikkelser mellem 2012 og 2018, som har haft til formål at sikre kontrakter i Saudi Arabien, Irak og De Forenede Arabiske Emirater.

Ayman Asfari, der er topchef for Petrofac, har doneret omtrent 800.000 pund til det konservative parti, hvilket trækker tråde til politikernes lobbyisme.

David Lufkin stilles for en dommer mandag, skriver The Guardian.

Petrofac hårdt ramt af Covid-19 og prisfald på olie

Mere fra EnergiWatch

Equinor ser stadig modning på vedvarende energi

Det norske olieselskab vil ligesom de fleste andre være grønnere. Men modning af VE-porteføljen rammer selskabet i andet kvartal, der kan se et underskud på 195 millioner på vedvarende energi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs