EnergiWatch

Fald i lagre og stigende efterspørgsel løfter oliepriserne

Det er femte dag i træk med prisstigninger for den europæiske referenceolie.

Foto: FRED TANNEAU/AFP / AFP

Oliepriserne stiger onsdag morgen efter et fald i de amerikanske olielagre samt en forbedret efterspørgsel.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 74,68 dollar mod 73,64 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,76 dollar mod 71,76 dollar tirsdag eftermiddag.

Det er femte dag i træk med prisstigninger for den europæiske referenceolie.

Investoroptimismen er så stor, at selv handlere, der normalt ikke køber energiprodukter, satser på prisstigninger for olien, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Reuters.

"Alle er ved at blive overvejende optimistiske omkring oliepriserne. Forventningerne til olieefterspørgslen ser solid ud, da bedringer på tværs af USA, Europa og Asien vil bringe efterspørgslen til niveauet før corona i næste års andet halvår," siger analytikeren.

De amerikanske olielagre faldt i sidste uge med 8,5 mio. tønder, oplyser to kilder med reference til tal fra industriorganisationen American Petroleum Institute til Reuters.

Der var ellers ifølge en rundspørge foretaget af Reuters ventet et fald på 3,3 mio. tønder.

De officielle lagertal offentliggøres onsdag klokken 16.30 af det amerikanske energiministerium, EIA.

Ledende ansatte hos flere store oliehandlere oplyser tirsdag, at de venter, at prisen for olien vil forblive over 70 dollar, og at efterspørgslen vil nå et niveau før coronakrisen i andet halvår af 2022.

Russell Hardy, der er topchef i Vitol, siger til Reuters, at han venter, at oliepriserne vil ligge i niveauet 70 til 80 dollar for en tønde resten af året.

Prisniveauet er sat ud fra en forestilling om, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede - samlet kendt som Opec+ - vil fastholde de nuværende produktionsnedskæringer.

Heller ikke tilbagekomsten af iransk olie på markederne, skulle en atomaftale falde på plads, burde påvirke markedsstemningen, vurderer topchefen.

Guld- og kobberpriserne falder tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1860,50 dollar mod 1862,35 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 9531,75 dollar mod 9603,75 dollar tirsdag eftermiddag.

Nu begynder oliepriserne at gøre ondt

Øget bekymring over global genopretning truer oliepriserne

Det grønne mareridt er begyndt - og det bliver kun værre herfra

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs