EnergiWatch

Øget bekymring over global genopretning truer oliepriserne

Et fald på 14,6 pct. i Kinas olieimport øger bekymringen over det globale opsving i brændstofefterspørgslen.

Foto: NICK OXFORD/REUTERS / X03416

Oliepriserne tager et dyk i de tidlige handelstimer tirsdag, da et registreret fald i Kinas olieimport øger bekymringen over det globale opsving i brændstofefterspørgslen.

Samtidig vurderer investorerne tegn på fremgang i Kinas efterspørgsel af kobber, hvilket har fået kobberpriserne til at stige for tredje dag i træk.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 70,79 dollar mod 71,44 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,58 dollar mod 69,17 dollar mandag eftermiddag.

Ifølge Reuters viser nye tal, at Kinas råolieimport faldt med 14,6 pct. i maj, hvilket har skabt yderligere bekymring over en langsommelig genopretning i Asien.

Særligt Indien, der er en af verdens største olieimportører, har grundet flere coronabølger sat en dæmper på den forventede stigning i den globale efterspørgsel i anden halvdel af året.

"Den kinesiske olieimport er det laveste i fem måneder, hvilket kan ses som en indikation på svaghed i det asiatiske marked," vurderer Bob Yawger, der er direktør for energifutures hos Mizhuo Securities, til Reuters.

Markedet for metaller er tirsdag morgen en blandet landhandel, da markedet afventer data om inflation og stimuli fra centralbankerne, skriver Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1895,83 dollar mod 1892,01 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 9915,25 dollar mod 9897,50 dollar mandag eftermiddag.

Trods et svagt fald i guldpriserne kan Wall Street i den kommende uge vente at se en øget efterspørgsel på investorers typiske tilflugtssteder såsom guld, da de globale skatte- og inflationsbekymringer intensiveres, siger Edward Moya, der er seniormarkedsanalytiker hos Oanda, til Bloomberg News.

Udsigten til en øget kobberefterspørgsel i Kina og risiko for forstyrrelser i mineforsyning i Sydamerika er med til at presse kobberpriserne op.

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs