EnergiWatch

Oliepriserne nærmer sig nye højder

Særligt efterspørgslen i USA og store dele af Europa er med til at understøtte oliepriserne, og estimater fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs viser, at Brent vil stige til 80 dollar per tønde denne sommer, skriver Reuters.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger mandag morgen på udsigten til en kraftig stigning i brændstofefterspørgslen, da globale vaccinationsudrulninger gradvist er med til at lette rejserestriktionerne.

Ifølge Reuters er oliepriserne ved at stabilisere sig ved det højeste niveau i flere år, og fredag ramte Brent-olien 73,09 dollar per tønde for første gange siden maj 2019, mens WTI-olien samme dag nåede sit højeste siden oktober 2018 med en pris på 71,24 dollar per tønde.

Særligt efterspørgslen i USA og store dele af Europa er med til at understøtte oliepriserne, og estimater fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs viser, at Brent vil stige til 80 dollar per tønde denne sommer, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 73,01 dollar mod 72,84 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,20 dollar mod 70,93 dollar fredag eftermiddag.

Udsigten til en stærk genopretning er samtidig med til at kaste et nyt blik på produktionsrestriktionerne fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, bedre kendt som Opec+, der siden starten af pandemien har været med til at understøtte oliemarkedet.

"Opec+ skal åbne for hanerne for at holde verdens oliemarkeder tilstrækkeligt forsynet," skrev Det Internationale Energiagentur, EIA, i sin månedlige rapport fredag ifølge Reuters.

Norge holder fast i olien

Equinor sælger dansk raffinaderi  

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs