EnergiWatch

Løftede sanktioner mod Iran får olieprisen til at falde

"Jeg forventer, at priserne fortsat vil været presset indtil der er noget klarhed om USA's løftede sanktioner mod iransk olie," siger Daniel Hynes, seniorråvarestrateg ved Australia and New Zealand Banking Group til Bloomberg News.

Foto: Anna Driver/REUTERS / X04195

Oliepriserne stiger en anelse fredag morgen efter en uge, hvor priserne ellers har været nede grundet en ventet stigning i olieproduktionen, da Iran har udsigt til at få løftet en række sanktioner.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 65,25 dollar mod 66,14 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,21 dollar mod 62,91 dollar torsdag eftermiddag.

Irans præsident, Hassan Rouhani, har meddelt, at verdensmagterne har accepteret at løfte store sanktioner mod Iran, omend detaljerne stadig ikke er på plads.

Potentialet for ekstra olie fra iransk side reflekteres i olieprisen. Derudover blev olie solgt i høj grad sammen med andre råvarer i torsdags grundet frygt for inflation.

Det skriver Bloomberg News.

Trods dette er olieprisen stadig oppe med mere end 25 pct. i år, da USA, Kina og dele af Europa har haft et robust opsving efter pandemien.

Citigroup venter, at markedet vil kunne absorbere de ekstra tønder olie fra Iran, og at priserne fortsat vil stige.

"Jeg forventer, at priserne fortsat vil været presset indtil der er noget klarhed om USA's løftede sanktioner mod iransk olie," siger Daniel Hynes, seniorråvarestrateg ved Australia and New Zealand Banking Group til Bloomberg News.

I USA viser et nyt studie, at drillingselskaber ikke har afsat nok penge til at rengøre deres brønde, rør og andet infrastruktur i landet.

Regningen kan derfor ende ved borgerne, der over skatten risikerer at skulle betale de manglende beløber. Dette er særligt et problem i delstaten New Mexico, som er USA's tredje største olieproducent.

Statens krav om betale for for noget af rengøringen på forkant er således sat for lavt ifølge et studie fra The Center of Applied Research, skriver Reuters.

PFA øger sit sats på udvalgte olieselskaber 

Pensionsselskaber blæser på skelsættende klimarapport: Stemmer ja til udskældte energikæmpers oliejagt 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs