EnergiWatch

Maersk Drilling sælger to rigge for 31 mio. dollar

Den nye ejer skal ikke bruge riggene til boreformål, men til et kondenseret naturgasprojekt.

Foto: PR/Maersk Drilling

Maersk Drilling har solgt to borerigge for 31 mio. dollar, eller 190 mio. kr. Der er tale om jack-up riggene Maersk Guardian og Mærsk Gallant, og køber er New Fortress Energy.

For Mærks Gallant ventes aftalen om salget endeligt lukket i juni 2021.

Den nye ejer skal ikke bruge riggene til boreformål, men til et kondenseret naturgasprojekt.

"Disse transaktioner vil bidrage til den nødvendige rationalisering af den globale borerigflåde, og de harmonerer med Maersk Drillings strategiske prioriteter om at fastholde en flåde af moderne aktiver af høj kvalitet," siger Jørn Madsen, administrerende direktør i Maersk Drilling, i en meddelelse.

Guardian er fra 1986 og har været taget ud af drift, men har været warm-stacked med henblik på hurtigt at kunne komme på arbejde igen.

Gallant fra 1993 har derimod været cold-stacked, eller lagt op i Dundee i Skotland efter at have gennemført sin seneste kontrakt i 2017.

Maersk Drilling vinder kontraktforlængelse i Surinam

Maersk Drilling, DFDS og Hafnia vil teste brændselsceller fra dansk leverandør 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs