EnergiWatch

Tyskland sikrer fremdrift for Nord Stream 2

Den øverste myndighed på det maritime område i Tyskland, BSH, godkendte mandag, at projektselskabet bag Nord Stream 2 kunne lægge yderligere to kilometers rør.

Foto: Peter Hove Olesen

En midlertidig tilladelse til at lægge to kilometers rør vækker opsigt i Tyskland.

Det skriver mediet Euractiv tirsdag.

Tilladelsen blev givet af Tysklands maritime myndighed BSH til projektselskabet Nord Stream 2 AG, som arbejder for at fuldføre gasrørledningen Nord Stream 2 mellem Rusland og Tyskland. Projektet er omstridt og forsinket pga. amerikanske sanktioner, og ifølge miljøorganisationerne NABU og DUH var det en fejl af BSH at uddele tilladelsen.

De to organisationer har lagt sag an for at bremse ledningen, og i forbindelse med den nye tilladelse har DUH meldt ud, at man vil tage yderligere juridiske skridt for at stande den, ligesom organisationen har kaldt processen omkring projektet "ekstremt uigennemsigtig".

BSH forsvarer på sin side beslutningen med, at den var nødvendig for at komme videre med konstruktionen, og at den i øvrigt holder sig inden for de relevante miljøbeskyttelses-rammer.

Danske fremskridt

EnergiWatch har løbende beskrevet byggeprocessen bag Nord Stream 2, som har været ramt af store forhindringer undervejs.

Det var egentlig meningen, at forbindelsen skulle have været i drift omkring begyndelsen af 2020, men stribevis af amerikanske sanktioner under både den forrige og den nuværende administration har udskudt opstarten markant.

Amerikanerne mener, at Nord Stream 2 vil give Rusland for stor energipolitisk magt i Europa. Desuden har USA selv store interesser i at eksportere naturgas til kontinentet.

Det meste af rørlægningsarbejdet foregår netop nu i dansk hav ud for Bornholm. Operatøren arbejder med en tidsplan om at få ledningen klar i Danmark omkring slutningen af september og indsatte i sidste måned et ekstra fartøj for at hjælpe til med opgaven.

Når forbindelsen er i fuld drift, skal den transportere 55 mia. kubikmeter gas om året.  

 

Nord Stream 2 skruer op for rørlægningen i dansk hav

Tidligere diplomat: Tyskland ved godt Nord Stream 2 er en skændsel

Forsvaret sender udsagn om Nord Stream 2-angreb i ingenmandsland 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs