EnergiWatch

Indisk variant tynger opadgående tendens i oliepriserne

Ifølge Bloomberg News stiger oliepriserne for tredje uge i træk og nærmer sig en stabilisering omkring 65 dollar per tønde.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger i de tidlige handelstimer mandag, da olieefterspørgslen i centrale regioner øger optimismen for et stigende globalt brændstofforbrug.

Dog truer en ny bølge af coronarestriktioner i Asien oliepriserne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 68,77 dollar mod 68,32 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,46 dollar mod 65,02 dollar fredag eftermiddag.

Oliepriserne har for alvor formået at bryde ud fra et snævert interval omkring 60 dollar per tønde og genoptager nu det opadgående momentum.

Ifølge Bloomberg News stiger oliepriserne for tredje uge i træk og nærmer sig en stabilisering omkring 65 dollar per tønde.

Dog bliver olieinvestorerne konstant mindet om, at flere dele af verden fortsat er langt fra en fuldstændig genopretning fra coronapandemien, hvilket tynger optimismen på oliemarkedet.

Særligt Indien er hårdt ramt, hvor en genopblussen af coronavirusset lammer landets sundhedssystem.

Den indiske coronavariant er nu blevet fundet i flere lande, og både Singapore, Japan og Taiwan melder om en skærpning af restriktioner i den nærmeste fremtid, skriver Reuters.

"Oliepriserne er under pres, da en stigning i coronapandemien spreder sig fra Indien til andre dele af Asien, hvilket øger bekymringen om et langsommere opsving i olieefterspørgslen," siger Kazuhiko Saito, der er chefanalytiker hos råvaremæglerfirmaet Fujitomi, til Reuters.

"Vi forventer, at Brent-priserne forbliver i et handelsinterval i denne uge på omkring 63 dollar per tønde," fortsætter han.

Derudover er den amerikanske pipelineoperatør Colonial Pipeline, som i sidste uge var plaget af et cyberangreb, vendt tilbage til normal drift, hvor mere end 1000 stationer har modtaget forsyninger igen, oplyser Reuters.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1852,26 dollar mod 1838,06 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber mandag morgen 10.308,25 dollar mod 10.258,75 dollar fredag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs