EnergiWatch

Lagerfald, øget eksport og produktion i USA støtter oliepris

Øget produktion og eksport i USA ventes også at skubbe oliepriserne i vejret.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne bliver torsdag morgen støttet af nyheden om et større fald i de amerikanske råolielagre i sidste uge end forventet. Øget produktion og eksport i USA ventes også at skubbe oliepriserne i vejret.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 69,05 dollar mod 69,64 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,67 dollar mod 66,35 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge det amerikanske energiministerium, EIA, faldt landets råolielagre med 8 mio. tønder i sidste uge mod analytikernes forventning om et fald på 2,3 mio. tønder, skriver Reuters.

Faldet i råolielagrene skal ses i lyset af, at coronarestriktioner ophæves flere steder i landet og i et hurtigere tempo, som følge af vaccineudrulningerne.

Europa er også på vej mod en normalisering, mens kraftige stigninger i infektionstal bliver registreret i lande som Indien og Japan, oplyser Reuters.

"Vi tror på, at den amerikanske efterspørgsel er stærk. Den amerikanske udnyttelsesgrad i raffinaderi er lige nu over det femårige gennemsnit," siger en analytiker fra Commonwealth Bank of Australia til Reuters.

Commonwealth Bank estimerer, at den amerikanske efterspørgsel på flybrændstof vil stige med 30 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal, grundet flere indenlandske rejser.

Norsk kontrolkomité vil flytte statens ejerskab i Equinor

Fortum Waste Solutions sælger vand- og olieforretningen fra 

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs