EnergiWatch

Lagerfald, øget eksport og produktion i USA støtter oliepris

Øget produktion og eksport i USA ventes også at skubbe oliepriserne i vejret.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne bliver torsdag morgen støttet af nyheden om et større fald i de amerikanske råolielagre i sidste uge end forventet. Øget produktion og eksport i USA ventes også at skubbe oliepriserne i vejret.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 69,05 dollar mod 69,64 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,67 dollar mod 66,35 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge det amerikanske energiministerium, EIA, faldt landets råolielagre med 8 mio. tønder i sidste uge mod analytikernes forventning om et fald på 2,3 mio. tønder, skriver Reuters.

Faldet i råolielagrene skal ses i lyset af, at coronarestriktioner ophæves flere steder i landet og i et hurtigere tempo, som følge af vaccineudrulningerne.

Europa er også på vej mod en normalisering, mens kraftige stigninger i infektionstal bliver registreret i lande som Indien og Japan, oplyser Reuters.

"Vi tror på, at den amerikanske efterspørgsel er stærk. Den amerikanske udnyttelsesgrad i raffinaderi er lige nu over det femårige gennemsnit," siger en analytiker fra Commonwealth Bank of Australia til Reuters.

Commonwealth Bank estimerer, at den amerikanske efterspørgsel på flybrændstof vil stige med 30 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal, grundet flere indenlandske rejser.

Norsk kontrolkomité vil flytte statens ejerskab i Equinor

Fortum Waste Solutions sælger vand- og olieforretningen fra 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs