EnergiWatch

Siemens Energy skal levere gasturbine til Elfensbenskysten

Energiselskabet skal gennem aftale med spanske TSK levere en gasturbine og en dampturbine til et 390 MW stort anlæg i Jacqueville.

Foto: Siemens Energy

Siemens Energy har underskrevet en aftale med den spanske EPC-entreprenør TSK om at levere energiteknologi og -tjenester til Atinkou, til et nyt kraftværk, der skal bygges i Jacqueville i Elfenbenskysten. Det oplyser Siemens Energy i en meddelelse.

Siemens Energys leverance inkluderer en SGT5-4000F gasturbine og en SST5-3000 dampturbine, begge sammen med en generator, en kondensator og et SPPA-T3000 kontrolsystem. Derudover er en 12-årig serviceaftale underskrevet mellem slutkunden Atinkou S.A. og Siemens Energy.

"Siemens Energy er stolt over at levere den allerførste, højeffektive F-klasse gasturbine til regionen syd for Sahara og derved fortsætte vores forpligtelse til at forbedre adgangen til pålidelig og overkommelig energi i Vestafrika," siger Karim Amin, administrerende vicepræsident for Siemens Energys produktionsafdeling.

"Med støtte fra vores avancerede teknologi og tjenester vil dette kraftværk være det mest effektive naturgasfyrede kraftværk i Elfenbenskysten og i regionen. Det vil bidrage til at reducere områdets CO2-fodaftryk fra kraftproduktion og støtte Elfenbenskysten i dets bestræbelser på at blive et regionalt energicentrum."

Kraftværket vil få en installeret kapacitet på 390 MW. Anlægget er planlagt til at begynde driften i slutningen af ​​2022.

Mere fra EnergiWatch

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs