EnergiWatch

Siemens Energy skal levere gasturbine til Elfensbenskysten

Energiselskabet skal gennem aftale med spanske TSK levere en gasturbine og en dampturbine til et 390 MW stort anlæg i Jacqueville.

Foto: Siemens Energy

Siemens Energy har underskrevet en aftale med den spanske EPC-entreprenør TSK om at levere energiteknologi og -tjenester til Atinkou, til et nyt kraftværk, der skal bygges i Jacqueville i Elfenbenskysten. Det oplyser Siemens Energy i en meddelelse.

Siemens Energys leverance inkluderer en SGT5-4000F gasturbine og en SST5-3000 dampturbine, begge sammen med en generator, en kondensator og et SPPA-T3000 kontrolsystem. Derudover er en 12-årig serviceaftale underskrevet mellem slutkunden Atinkou S.A. og Siemens Energy.

"Siemens Energy er stolt over at levere den allerførste, højeffektive F-klasse gasturbine til regionen syd for Sahara og derved fortsætte vores forpligtelse til at forbedre adgangen til pålidelig og overkommelig energi i Vestafrika," siger Karim Amin, administrerende vicepræsident for Siemens Energys produktionsafdeling.

"Med støtte fra vores avancerede teknologi og tjenester vil dette kraftværk være det mest effektive naturgasfyrede kraftværk i Elfenbenskysten og i regionen. Det vil bidrage til at reducere områdets CO2-fodaftryk fra kraftproduktion og støtte Elfenbenskysten i dets bestræbelser på at blive et regionalt energicentrum."

Kraftværket vil få en installeret kapacitet på 390 MW. Anlægget er planlagt til at begynde driften i slutningen af ​​2022.

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs