EnergiWatch

Olieplatform skal væk efter fem års stilstand i Danmark

En tidligere Mærsk-rig skal nu flyttes fra Esbjerg og tages i brug til dekomissionerings-opgaver.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Beboelsesriggen Atlantic Labrador – som tidligere har arbejdet for bl.a. Mærsk Olie og Gas – har de seneste fem år ligget helt stille i Esbjerg Havn. Den seneste tid har der været bekymringer over, hvorvidt den risikerede at styrte sammen.

Nu viser det sig, at riggen er ved at skulle fjernes, fordi ejeren vil tage den i brug i forbindelse med dekomissionering af udtjente olieplatforme. Det fortæller havnedirektør ved Esbjerg Havn, Dennis Jul Pedersen, til Jydske Vestkysten.

"Riggen er blot ved at gøre klar til afgang, og fordi den har stået samme sted i mange år og er ved at trække benene op, kommer den til at stå lidt skævt," siger han til avisen.

Atlantic Labrador blev for år tilbage købt af selskabet Dixstone Holding Ltd, som hører under det franske olieselskab Perenco.

Esbjerg holder gerne jobfest for havvindsektoren 

Olienedtur lammer dansk leverandør: "Der kommer til at gå rigtig lang tid, før der sker noget igen"

Vestjysk milliardinvestering i vind på vej 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs