EnergiWatch

Analysehus spår oliepeak i 2026

Udbredelsen af elbiler får det norske analysehus Rystad til nok engang at fremrykke sin forventning om, hvornår olien topper.

Foto: Dronebase dronebase/REUTERS / X06507

I 2026 vil verden efterspørge 101,6 mio. tønder olie om dagen – en rekord, som aldrig herefter vil blive overgået.

Sådan lyder det i en ny fremskrivning fra Rystad Energy, som dermed fremrykker forventningen om et olie-peak med to år. Efter 2030 kalkulerer Rystad nu med, at efterspørgslen vil falde under 100 mio. tønder om dagen.

Den seneste fremskrivning fra analysehuset ligger ikke længere tilbage end november sidste år. Her ventede Rystad et oliepeak på 102,2 mio. daglige tønder, og altså først i 2028. Og går vi tilbage til før udbruddet af corona-virus, forventede Rystad et peak i 2030 på 106 mio. tønder per dag.

Forklaringen skal findes i, at elektrificeringen af transportsektoren skrider hurtigere fremad end ventet, og at også andre industrier er hurtigere på vej ud af olien end antaget, bemærker Rystad.

 

IEA kommer med plan for nuludledning 

Coronakrisen har ført til største fald i elforbrug i 50 år

IEA sænker prognose for olieefterspørgsel på kort sigt

BP: Olie vil peake sidst i 2030'erne 

Mere fra EnergiWatch

Lav amerikansk industriproduktion holder oliepriserne nede

Oliepriserne holder sig tirsdag morgen tæt på niveauet fra mandag eftermiddag med et lille dyk i Brent og en smal stigning i WTI-olien. Priserne holdes tilbage af nye tal, der viser, at den amerikanske industriproduktion faldt i september.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs