EnergiWatch

Svækket dollar sender råvarepriser i vejret

"Svaghed til den amerikanske dollar giver fortsat støtte til råvarekomplekset ... på trods af bekymring over olieefterspørgsel i nogle regioner," skriver ING Economics.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne er steget tirsdag morgen, idet de bliver understøttet af en svagere amerikansk dollar og forventninger om fald til råolielagrene i USA, mens et stigende antal coronasmittede i Asien begrænser stigningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, brent, koster tirsdag morgen 67,66 dollar mod 66,59 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 63,96 dollar mod 63,05 dollar mandag eftermiddag.

Købere, der bruger andre valutaer, betaler mindre for dollar-denomineret olie, når den amerikanske valuta er svækket.

"Svaghed til den amerikanske dollar giver fortsat støtte til råvarekomplekset ... på trods af bekymring over olieefterspørgsel i nogle regioner," skriver ING Economics i et notat ifølge Reuters.

Dollarindekset faldt mandag til det laveste i seks uger over for andre store valutaer efter et fald i de amerikanske statsrenter i sidste uge, og tirsdag holdes det lave niveau omkring 91,055.

Oliepriserne bliver også understøttet af en forventning om, at råolielagrene i USA, ifølge en måling fra Reuters, ventes at vise et fald i sidste uge, mens benzinlagrene ventes at vise en stigning.

BP vil stoppe gasafbrænding i USA's største oliefelt

Rigsrevision skal kulegrave milliardhandler i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs