EnergiWatch

Svækket dollar sender råvarepriser i vejret

"Svaghed til den amerikanske dollar giver fortsat støtte til råvarekomplekset ... på trods af bekymring over olieefterspørgsel i nogle regioner," skriver ING Economics.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne er steget tirsdag morgen, idet de bliver understøttet af en svagere amerikansk dollar og forventninger om fald til råolielagrene i USA, mens et stigende antal coronasmittede i Asien begrænser stigningerne.

En tønde af den europæiske referenceolie, brent, koster tirsdag morgen 67,66 dollar mod 66,59 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 63,96 dollar mod 63,05 dollar mandag eftermiddag.

Købere, der bruger andre valutaer, betaler mindre for dollar-denomineret olie, når den amerikanske valuta er svækket.

"Svaghed til den amerikanske dollar giver fortsat støtte til råvarekomplekset ... på trods af bekymring over olieefterspørgsel i nogle regioner," skriver ING Economics i et notat ifølge Reuters.

Dollarindekset faldt mandag til det laveste i seks uger over for andre store valutaer efter et fald i de amerikanske statsrenter i sidste uge, og tirsdag holdes det lave niveau omkring 91,055.

Oliepriserne bliver også understøttet af en forventning om, at råolielagrene i USA, ifølge en måling fra Reuters, ventes at vise et fald i sidste uge, mens benzinlagrene ventes at vise en stigning.

BP vil stoppe gasafbrænding i USA's største oliefelt

Rigsrevision skal kulegrave milliardhandler i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Seadrill-datterselskab får forlænget henstand med gæld

Et datterselskab under rigselskabet Seadrill, der er under konkursbeskyttelse, har fået forlænget henstand med et obligationslån til 28. maj. Det skyldes, at Seadrill er igang med at forhandle en restruktureringsaftale for selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs