EnergiWatch

Maersk Drilling får boreskibskontrakt

Boreselskabet Maersk Drilling lander kontrakt med olieselskabet PC Gabon Upstream, der ejes af Petronas, for en værdi af omkring 24 mio. dollar.

Foto: PR / Maersk Drilling

Maersk Drilling har fået en kontrakt i hus med PC Gabon Upstream, der er ejet af Petronas.

Værdien er på omkring 24 mio. dollar, og kontrakten drejer sig om boreskibet Maersk Viking, der skal i aktion, oplyser selskabet fredag morgen.

Arbejdet i forbindelse med aftalen ventes at påbegyndes i tredje kvartal i år.

En aktie i Maersk Drilling steg 1,6 pct. torsdag til 263,80 kr.

Den hårdt pressede drillingsektor kom ikke let igennem 2020, hvor både coronavirus og fald i olieprisen ramte markedet hårdt.

Alligevel er aktiekursen hos Maersk Drilling siden begyndelsen af 2021 steget med 44 pct. Men herfra er der stadig et godt stykke vej op til 570 kr., som var prisen i 2019, da selskabet blev børsnoteret.

"Der synes at være underinvesteret i olie- og gasfelter globalt, hvis verden kommer tilbage til normale omstændigheder. Der er sandsynlighed for, at der kommer nogle perioder med peaks i indtjening i boreselskaber og dermed værdier af aktiverne," sagde formand Claus Hemmingsen tidligere i april.

Maersk Drilling-formand: "Ikke umuligt" at industrien når tilbage til rekordniveau

Stærke kinesiske nøgletal løfter oliepriserne 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs