EnergiWatch

IEA opjusterer forventningerne til det globale olieforbrug

Det er især stærke udsigter for USA og Kina, som hæver forventningerne.

Foto: Agustin Marcarian/REUTERS / X03747

Det Internationale Energiagentur, IEA, har øget sine prognoser for den globale olieefterspørgsel i år, idet økonomien genoprettes efter pandemien, og da det meddeles, at et langvarigt overudbud er ved at blive ryddet.

Det skriver Bloomberg News.

IEA hæver estimaterne for væksten i olieforbruget med 230.000 tønder om dagen til 5,7 mio. tønder om dagen som følge af stærkere udsigter for USA og Kina.

Dermed er verden på vej til at genvinde omkring to tredjedele af sidste års tabte olieefterspørgsel.

"Det massive overudbud i de globale olieopgørelser, der blev opbygget under sidste års covid-19-efterspørgselschok er ved at blive afviklet, idet vaccinekampagnerne kommer op i fart og den globale økonomi synes at få bedre fodfæste," skriver IEA i sin månedlige rapport.

Dansk eksportstøtte til fossile projekter skal indstilles

Pulje skal støtte CCS-lagring i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs