EnergiWatch

Aramco sælger knap halvparten af sine rørledninger i megahandel

En gruppe investorer overtager 49 procent af Saudi Aramcos rørledningsinfrastruktur. Handlen er blandt de største nogensinde af sin slags, oplyser Aramco.

Foto: AHMAD EL ITANI/AFP / Saudi Aramco

Når Saudi Aramco – verdens største olieselskab – er involveret i en handel, er der ikke sjældent tale om relativt svimlende beløb. Det gør sig da også gældende for det saudiske selskabs nye frasalg af 49 procent af det rørlednings-venture, som for nylig blev annonceret under navnet Aramco Oil Pipelines Company.

Oliemastodonten har således solgt andelen for 12,4 mia. dollar. Omregnet til dansk valuta svarer det til 77,5 mia. kr. og ifølge Aramco selv er der tale om "en af verdens største handler inden for energiinfrastruktur".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs