EnergiWatch

Suspenderet vaccine og stigende olielagre sænker oliepriserne

Olieprisernes stigning holdes lige nu ifølge Reuters tilbage af vaccineudrulningerne, der har været langsomme i mange lande.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne falder tirsdag morgen på bekymringer om overfyldte olielagre i USA og truslen om en faldende efterspørgsel, efter at flere lande har sat brugen af Astrazenecas coronavaccine i bero.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 68,37 dollar mod 68,41 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,92 dollar mod 65,43 dollar natten til tirsdag, mens en tønde mandag eftermiddag kostede 64,82 dollar.

Flere europæiske lande som Tyskland, Frankrig og Italien har suspenderet brugen af Astrazenecas vaccine mod covid-19, efter at der er blevet fundet mulig sammenhæng mellem vaccinen og voldsomme bivirkninger.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har dog ifølge Reuters afvist sammenhængen.

Suspenderingen frygtes at sløve udrulningen af coronavaccinerne i Europa, hvilket vil forsinke den økonomiske bedring.

Olieprisernes stigning holdes lige nu ifølge Reuters tilbage af vaccineudrulningerne, der har været langsomme i mange lande.

De amerikanske olielagre ventes at stige efter de voldsomme temperaturfald i delstaten Texas i februar, der midlertidig satte olieproduktionen ud af spil.

"Olielagrene er steget markant i de seneste uger som et resultat af forstyrrelser hos amerikanske raffinaderier, hvilket har ført til olielagre nær 500 mio. tønder," skriver ING Economics i et notat ifølge Reuters.

Industriorganisationen American Petroleum Institute (API) offentliggør tirsdag sine forventninger til status for de amerikanske olielagre, mens det amerikanske energiministerium, EIA, offentliggør de officielle tal onsdag.

Analytikere venter ifølge Reuters endnu en lagerstigning.

Brancheorganisation ser muligt britisk oliestop som et angreb på klimadagsordenen

Noreco finder ny driftsdirektør 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs