EnergiWatch

Briterne lurer på oliestop

En slutdato for gældende olielicenser og et stop for tilladelser til ny efterforskning er et par af de mulige udfald af briternes overvejelser om fremtiden, skriver The Telegraph.

Foto: Russell Cheyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var nærmest den seneste Nordsø-aftales raison d'etre, at andre lande ville følge det danske eksempel. At man rundt om i verden ville fange signalerne fra det lille land i nord og skrue ned for olie- og gasjagten.

Aftalen fra december gjorde trods alt Danmark til den største olieproducent til at sætte en slutdato for olieudvindingen (i 2050) og indstille tildelingen af nye licenser til efterforskning.

Og nu tyder det da også på, at et noget større olieland på den anden side af Nordsøen kan have skelet til de danske politikere.

Ifølge mediet The Telegraph overvejer regeringen i Storbritannien i hvert fald, hvorvidt kongeriget bør lade alle dets olielicenser ophøre i 2040. Derudover er et midlertidigt stop for tildeling af nye licenser på bordet, ligesom status quo anses som en mulighed.

Det estimeres, at godt 270.000 er ansat i den britiske olieindustri.

På globalt plan har også Frankrig, Sverige, Costa Rica, Belize, Italien og New Zealand sat et fremtidigt punktum for olieudvindingen.

 

Dan Jørgensen: Ekstremt dyrt at fremrykke oliestop

Dan Jørgensen: Fin balance mellem signalværdi og ny olieproduktion

Dansk olieproduktion lukker i 2050 – udbudsrunderne forsvinder 

Mere fra EnergiWatch

Spirii vinder udbud på 300 ladestandere

Ladeopaeratøren har trukket sig sejrrigt ud af Region Hovedstadens udbud på 300 ladestandere, der skal sættes op i de kommende tre år. Spirii forventer at have installeret de første 100 allerede inden årets udgang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs