EnergiWatch

Dansk olieproduktion lukker i 2050 – udbudsrunderne forsvinder

En ny politisk aftale sætter en stopper for både 8. udbudsrunde og efterfølgende udbudsrunder. Samtidig skal al produktion på dansk sokkel stoppe senest i 2050. Til gengæld fastholdes minirunderne, mens der gives ekstra støtte til CCS i Nordsøen.

En æra er ovre. Der kommer ikke flere udbudsrunder til ny olieefterforskning, og i 2050 skal pumperne indstilles. Det afgør ny klimaaftale på Christiansborg. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Efter lang tids venten er der faldet en endelig afgørelse i miseren om 8. udbudsrunde, der har handlet om tildeling af licenser til olieefterforskning.

En bred politisk aftale gør det nu klart, at der ikke skal afholdes flere udbudsrunder, ligesom den verserende 8. udbudsrunde også sløjfes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs