EnergiWatch

Finsk kæmpe presser på for mere bæredygtigt brændstof i danske fly

Et højere iblandingskrav i danske lufthavne bør være højt på klimalisten, hvis målet om nuludledning skal nås. Og kravet skal på bordet i år, lyder det fra den finske raffinaderigigant Neste.

Foto: Neste

Det er ikke andet end et par uger siden, at Klimarådet måtte dumpe regeringens klimaindsats. Regeringen blev kritiseret for endnu ikke at have gjort det klart, hvordan en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030 skal kunne realiseres.

Men en finsk bejler kommer nu med et bud, der muligvis kan hjælpe en smule på vej. Det er flyene, blikket skal rettes mod. Mere præcist det, der kommer i dem. Det grønne brændstof SAF, Sustainable Aviation Fuel, skal fylde mere i motoren på fly, der lander i og forlader danske lufthavne, lyder det fra Neste.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs