EnergiWatch

Ombrust raffinaderi dropper brændselsolie og vil satse på biodiesel

Efter en langvarige klimaprotester trak Preem for nylig sin ansøgning til en opgradering af Nordens største raffinaderi, Preem Lysekil, tilbage. I stedet for den CO2-intensive omdannelse af brændselsolie til benzin og diesel, vil Preem nu producere mere biodiesel.

Luftfoto af Preem Lysekil. | Foto: Preem

Der var jubel hos både nationale og internationale klimaorganisationer, da Preem tidligere på måneden trak sin ansøgning til en opgradering af Preem Lysekil tilbage.

Opgraderingen ville have gjort Nordens største raffinaderi i stand til at omdanne 2,5 mia. ton HFO, også kaldet brændselsolie eller raffinaderi-residualer, til benzin og diesel om året. Opgraderingen ville koste 15 mia. SEK (10,6 mia. DKK), men ville også fordoble anlæggets CO2-udledning fra 1,7 mio. til 3,4 mio. ton om året.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Tennet udskifter økonomidirektør

På den første dag i 2022 tiltræder Arina Freitag som Tennets nye økonomidirektør som afløser for Otto Jager, der har siddet på posten siden 2013.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs