EnergiWatch

Oliepriserne stiger på håb om økonomisk bedring

Den stigende dollar og aftagende frygt for forsyningsforstyrrelser i Saudi-Arabien, der er verdens største eksportør af olie, efter angrebet lægger dog låg på stigningerne.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne stiger tirsdag morgen på håbet om global økonomisk bedring, efter at Senatet i USA har godkendt en hjælpepakke på 1900 mia. dollar. Samtidig ventes et fald i de amerikanske olielagre.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 68,73 dollar mod 68,52 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,45 dollar mod 65,21 dollar mandag eftermiddag.

Mandag steg prisen på Nordsøolien Brent til mere end 70 dollar for en tønde, efter at Houthi-gruppen fra Yemen affyrede droner og missiler mod det statsejede Saudi Aramcos eksportfaciliteter.

Den stigende dollar og aftagende frygt for forsyningsforstyrrelser i Saudi-Arabien, der er verdens største eksportør af olie, efter angrebet lægger låg på stigningerne.

Saudi-Arabiens regering oplyser ifølge Reuters, at der hverken var omkomne eller ødelagt ejendom i forbindelse med angrebet.

"De grundlæggende elementer understøtter fortsat stærkt, særligt med Saudi-Arabien i fuld kontrol mod en strammere oliepolitik," skriver Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi, i et notat ifølge Reuters.

USA udtrykker bekymring efter de "virkelige sikkerhedstrusler" mod på Saudi Aramco og oplyser, at man vil se på måder at forbedre det saudiarabiske forsvar.

Angrebene kommer, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og allierede - samlet kendt som Opec+ - sidste uge aftalte at fastholde den nuværende olieproduktion.

USA's finansminister, Janet Yellet, siger mandag ifølge Reuters, at hjælpepakkeaftalen på 1900 mia. dollar vil være nok til at sikre en "meget stærk" økonomisk bedring.

Der skal nu stemmes om lovforslaget i Repræsentanternes Hus.

Både olie- og raffinaderilagre i USA ventes at være faldet sidste uge, viser en måling foretaget af Reuters, og det vil i så fald være femte uge i træk med svindende lagre.

Guldprisen stiger, mens kobberprisen falder tirsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1687,80 dollar mod 1678,60 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 8961,75 dollar mod 9023,75 dollar tirsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs