EnergiWatch

Bundpriser får norske investorer til at indlede sats i drilling

Norske investorer har etableret et rigselskab og netop hentet 720 mio. norske kr. til at købe drillingfartøj. Tidligere Borr Drilling-topchef kommer til at stå i spidsen for det nye selskab, skriver Finansavisen.

Foto: Andy Buchanan/AFP/Ritzau Scanpix

En række norske investorer er gået sammen om at etablere et sats i drillingindustrien.

Det sker via etablering af et egentligt selskab ved navn Deep Value Driller, skriver Finansavisen. Og det bliver et kendt navn fra industrien, der kommer til at stå i spidsen for det nye selskab, da topchef bliver Svend Anton Maier.

Selskabet har netop hentet 85 mio. dollar, svarende til 720 mio. norske kr., og har købt et boreskib til 65 mio. dollar. Ifølge en investorpræsentation svarer prisen til kun 9 pct. af byggeomkostningen, skriver avisen.

"Vi er glade for at have hentet pengene og underskrevet aftalen. Vi forbereder os nu på at tage levering af borefartøjet og starte næste fase af selskabet," siger Svend Anton Maier ifølge avisen.

Det er investorerne Espen Westeren, Gunnar Hvammen, Einar Greve, Harald Moræus-Hanssen og First Fondene, der har taget initiativ til satset. De har forhåndstegnet sig til i alt 15 mio. dollar, skriver avisen.

Borefartøjet, som selskabet vil købe, skulle sælges som led i restruktureringen af Dolphin Drilling for at dække noget af gælden til långiverne Danske Bank, DNB, SEB, Swedbank og SVP. Selv med et salg vil de dog stå til et stort tab ifølge Finansavisen.

Drillingindustrien har været hårdt presset i de senere år. Et stort olieprisfald sidste forår betød lavere investeringer fra de store olieselskaber og har siden da medført en lang række restruktureringer og samtaler med långiverne.

Svend Anton Maier har senest været topchef i Tor Olav Trøims Borr Drilling, der blev skabt i 2016 som et opportunistisk sats på at købe borerigge til attraktive priser og drage nytte af en forventet optur, men som også har været hårdt ramt af det dårlige marked.

Maier har også en fortid hos John Fredriksens Seadrill.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Akastor og Baker Hughes etablerer fælles drillingsats

Total er havnet i strid modvind over afrikansk olierørledning 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs