EnergiWatch

Aker skal undersøge CO2-fangst med Elkem

De to norske selskaber vil sammen vurdere muligheden for at implementere CCS-teknologi på Elkems smelteværker.

Foto: Aker Carbon Capture PR

Den norske industrivirksomhed Elkem har som mange andre et mål om at opnå en CO2-neutral produktion. Men for at det skal lykkes, skal man have fundet ud af, hvad man gør med den CO2, der dannes i metalproduktionen.

Derfor er Aker Carbon Capture kommet på banen. Den norske CCS-virksomhed skal nu undersøge gennemførligheden af en CCS-løsning på Elkems anlæg. Det oplyser de to i en meddelelse.

Undersøgelsen skal vurdere den tekniske og økonomiske gennemførlighed ved installation af kulstofopsamling på Elkems norske anlæg i Bjølvefossen, Bremanger, Rana, Salten og Thamshavn. Resultaterne fra undersøgelsen vil blive overført til Elkems anlæg uden for Norge, herunder dets ferrosiliciumanlæg på Island.

"Vores HSE-venlige løsninger er blevet bevist på industrianlæg i hele Europa, siden vi leverede Technology Center Mongstad tilbage i 2012. Ved at anvende Aker Carbon Captures gennemprøvede og HSE-venlige løsninger kan virksomheder som Elkem reducere CO2-udledningen uden at indføre nye farlige emissioner på stedet," siger Valborg Lundegaard, adm. direktør for Aker Carbon Capture.

"Mængden af ​​årlige CO2-emissioner fra smelterne kan sammenlignes med Brevik CCS-projektet på en cementfabrik i Norge, hvilket betyder, at vi vil bygge på erfaringerne fra realiseringen af ​​dette projekt."

Elkem har underskrevet aftalen med Aker Carbon Capture om at evaluere og studere teknologiske design og løsninger til fangstfaciliteter, faciliteter til fortætning og ladning af CO2 til transportskibe fra Northern Lights-projektet, som er en del af den norske regerings initiativ til etablering hele CCS-værdikæden

Projektet har modtaget finansiel støtte gennem CLIMIT-programmet fra Gassnova, den norske statsvirksomhed til videreudvikling af CCS-teknologier.

Undersøgelsen af ​​kulstofopsamlingen afsluttes i andet kvartal 2021. SINTEF og det norske konsulentfirma Norsk Energi vil bidrage som partnere i projektet.

Elkem får tre millioner til brintfangst

Aker-udbryder tager teten på CCS: "Danmark er et nøgleområde"

Regeringen overvejer at sende CO2 til Norge

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs