EnergiWatch

Elkem får tre millioner til brintfangst

Den norske industrivirksomhed har fået tilkendt 4,4 mio. NOK i Enova-støtte til teknologi, der gør det muligt at anvende brint fra virksomhedens siliciumproduktion.

Foto: Elkem

Industrivirksomheden Elkem har et overskud af brint fra sin produktion, der nu går til spilde. Men det skal der laves om på, og derfor har Elkem fået tildelt 4,4 mio. NOK (3 mio. DKK) til at indfange den overskydende brint, så den også kan blive til nytte.

Det er Elkems produkt Silgrain, der bliver produceret på værftet i Bremanger. Brintet er af god kvalitet, og i samarbejde med SINTEF arbejder virksomheden på at udnytte denne ressource bedre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs