EnergiWatch

Koldt sydstatsvejr og vaccineoptimisme sender oliepriserne op

"Det positive momentum fortsætter i oliesektoren, hvor investorer ufortrødent er disponeret til en investeringsoptimistisk tilgang," skriver Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi.

Foto: Jan Unger

Oliepriserne stiger tirsdag morgen på optimisme over udrulningen af coronavaccinerne samt en lavere olieproduktion som følge af det kolde vejr i delstaten Texas sidste uge.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 66,39 dollar mod 64,57 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,67 dollar mod 61,11 dollar mandag eftermiddag.

Det kan tage op mod to uger at få gang i produktionen af skiferolie i den sydlige del af USA, efter at den del af landet har været lagt ned af koldt vejr, der har ført til sprungne vandrør og strømafbrydelser, fortæller kilder til Reuters.

Normalt producerer området mere end 2 mio. tønder olie om dagen.

"Det positive momentum fortsætter i oliesektoren, hvor investorer ufortrødent er disponeret til en investeringsoptimistisk tilgang," skriver Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi, i et notat ifølge Reuters.

Goldman Sachs' råvarer har løftet sine forventninger til Brent med 10 dollar, da der blandt andet ventes mindre olielagre end tidligere.

Banken venter nu, at en tønde af Nordsøolien vil nå 70 dollar i årets andet kvartal og 75 dollar i tredje kvartal mod tidligere henholdsvis 60 og 65 dollar.

Imens venter Morgen Stanley ifølge Reuters, at Brent vil stige til 70 dollar per tønde i tredje kvartal af 2021 efter "tegn på et forbedret marked."

Edward Moya, der er senioranalytiker i Oanda, forklarer til Reuters, at det er svært at undgå et optimistisk oliemarked, når vejrforstyrrelserne i det sydlige USA har sikret, at de overfyldte olielagre, der var, nu er tømt.

Samtidig bemærker senioranalytikeren, at den globale olieefterspørgsel ser lys ud, nu hvor Pfizers coronavaccine viser positive resultater allerede efter første stik, mens Storbritannien kan se lys for enden af tunnelen i forhold til pandemien.

De amerikanske olielagre og lagre for raffinerede produkter ventes at være faldet sidste uge, viser en rundspørge foretaget af Reuters.

Haldor Topsøe hopper med på globalt klimainitiativ

Norske energikrav til datacentre skal overgå EU's 

Mere fra EnergiWatch

Vestas fordobler årets ordreindtag i USA

Mølleproducenten modtager årets foreløbigt klart største ordre på sit historisk set største marked – målt på et andet betydeligt parameter er den dog samtidig også lille.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs