EnergiWatch

Oliepriser falder efter højdepunkt

Stormen i USA har skabt et fald i efterspørgslen, samtidig med at Organisationen for Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, igen ventes at øge produktionen.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriser faldt fredag morgen på bekymringer om, hvor længe det vil tage raffinaderierne at komme i gang med driften igen efter kuldestorm i det sydlige USA.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 63,03 dollar mod 64,20 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 59,52 dollar mod 60,89 dollar torsdag eftermiddag.

Stormen i USA har skabt et fald i efterspørgslen, samtidig med at Organisationen for Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, igen ventes at øge produktionen.

Oliepriserne ramte torsdag det højeste niveau i 13 måneder, blandt andet på grund af kulden i USA, der ifølge analytikere har lukket en tredjedel af den amerikanske olieproduktion.

Nu har kulden dog også påvirket efterspørgslen, der ifølge Reuters sandsynligvis vil få olielagre til at stige over de kommende uger, selv om stormen lige nu har taget 3,5 mio. tønder om dagen af den amerikanske olieproduktion.

"Markedet var klar til en balancering, og tegnene på en mere normaliseret energisituation i Texas gav det nødvendige skub," siger Vandana Hari, der er energianalytiker ved Vanda Insights, til Reuters.

Fordobling af udslipspris vil give Equinor ekstraregning på 2,4 milliarder i 2030

Aker-koncernen rammer rekordstigning 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs