EnergiWatch

Fordobling af udslipspris vil give Equinor ekstraregning på 2,4 milliarder i 2030

Ifølge det norske olieselskab kommer højere CO2-afgift til at koste 3,4 milliarder NOK (2,4 mia. DKK) i ekstraregninger i 2030.

Foto: NTB SCANPIX/via REUTERS / X02351

Da Norges regering i årets spæde start kom med sin forsinkede klimaplan, var det uden tvivl de nye planer om en stigning i udslipsprisen for olie- og gasindustrien, der tog overskrifter.

Og den stigning kan blive en dyr omgang for selskaberne, lyder det fra Equinor.

"I vores planer havde vi inkluderet en forventning om en forhøjet CO2-afgift i fremtiden, og den foreslåede forhøjelse giver nu en yderligere omkostningsstigning på ca. 400 millioner dollars (2,4 mia. DKK) før skat i 2030," skriver Equinor i en e-mail til E24.

Overordnet er det norske olieselskab dog ret så positivt indstillet over for den norske klimaplan, da den tilskynder en øget elektrificering og større fokus på grøn omstilling og klimamål.

Emissioner på norsk sokkel opkræves i øjeblikket for både den norske CO2-afgift på olieaktiviteter og EU's emissionskvoter.

Disse to er også ifølge Norges statsbudget de vigtigste instrumenter i klimapolitikken.

Det er summen af ​​disse to, der forhøjes til omkring 2.000 kroner (målt i 2020 kroner), forklarede olie- og energiminister Tina Bru ved lanceringen af den nye klimaplan. Den norske afgift justeres således opad, afhængigt af hvor meget kvoteprisen i EU stiger.

Norsk klimaplan vil fordoble udslipsprisen for olieindustrien 

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs