EnergiWatch

Maersk sagsøger Glencore for dårlig bunkerolie – kræver millionerstatning

Maersk anklager Glencore for at have leveret bunker af dårlig kvalitet til to af Maersks containerskibe i 2018. Skibene fik efterfølgende motorproblemer, og Maersk kræver millionerstatning for skaderne.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Maersk har slæbt det store handelhus Glencore i retten med anklager om, at Glencore har leveret bunker af dårlig kvalitet til to af Maersks skibe i 2018.

Maersk kræver erstatning fra Glencore på lidt over 6 mio. dollar. Beløbet dækker over skader på motorerne på containerskibene Maersk Sofia og Maersk Aras, som Maersk mener er en konsekvens af dårlig bunkerolie, som Glencore leverede til skibene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs