EnergiWatch

Uventet stigning i amerikanske olielagre sænker oliepriserne

Oliepriserne falder torsdag morgen efter bekymringer om olieefterspørgslen som følge af en uventet ophobning i de amerikanske olielagre, men holdes dog oppe af håb om en hjælpepakke.

Foto: Jan Unger

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 55,94 dollar mod 56,27 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,13 dollar mod 53,34 dollar onsdag eftermiddag.

De amerikanske olielagre steg i uge 2 med 2,6 mio. tønder, viser tal fra industrigruppen American Petroleum Institute (API), hvor der ifølge en måling foretaget af Reuters var ventet et fald på 1,2 mio. tønder.

"Oliepriserne virker en smule sårbare over for potentiel "profit-taking", efter at USA's olielagre steg 2,56 mio. tønder mere end ventet," skriver Stephen Innes, der er chefmarkedsstrateg i Axi, i et notat ifølge Reuters.

Både benzin- og destillatlagrene steg dog i samme uge mindre, end analytikerne havde ventet.

De officielle lagertal offentliggøres fredag eftermiddag af det amerikanske energiministerium, EIA.

Bekymringer for udeblivende efterspørgsel på olie holder også priserne nede, mener Warren Patterson, der er chefråvarestrateg i ING, ifølge Reuters.

Han tilføjer, at den øgede smitte i Kina især giver anledning til bekymring, da den kinesiske regering ifølge strategen kan indføre målrettede nedlukninger for at inddæmme smitten.

Med indsættelsen af USA's 46. præsident, Joe Biden, ventes ifølge Reuters også nedskæringer i udledningen af CO2. Den nye præsident har allerede meldt USA tilbage i Paris-klimaaftalen samt trukket tilladelsen til opbygningen af Keystone XL tilbage.

Dertil vil den nye regering gøre op med nye olie- og gasleasingaftaler på føderal jord, selv om en konkret tidslinje endnu ikke kendes.

Guld- og kobberpriserne stiger torsdag morgen, hvor en troy ounce guld koster 1874,10 dollar mod 1865,45 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber samtidig 8072,75 dollar mod 8026 dollar onsdag eftermiddag.

Præsidentskifte får oliepriser til at stige

Total dropper kæmpe olieforening

Equinor giver stor ordre på Johan Sverdrup

Statens olieselskab venter nyt liv og flere investeringer i Nordsøen

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs